Tribute to the Blues Band

De band

Photo by Eva Former

Kevin Burns (zang)

Zanger Kevin Burns heeft op vele podia gestaan: In zijn geboorteland Canada, maar ook in Nederland waar hij sinds 1994 woont. Zo heeft hij onder andere opgetreden en platen opgenomen met de bands als de Fusebusters, The Trebleshooters, Bonemachine en Clarksdale. Zijn muzikale wortels liggen bij Country en Blues, met inspiratiebronnen zoals Hank Williams, Ray Charles, Little Richard, Johnny Cash, Willie De Ville en Tom Waits. Naast zijn zangtalent speelt hij ook zeer verdienstelijk mondharmonica  en gitaar.

Jos Baltus (gitaar & zang)

Jos is sinds zijn vijftiende actief in bands. Het eerste schema dat hij van zijn toenmalige buurman leerde spelen was een bluesje. Daar werd het zaadje geplant! Na tientallen jaren in diverse pop- en rockbands te hebben gespeeld, is hij teruggekeerd waar het allemaal mee begon; de Blues! Jos regelt ook de boekingen. Niet zo vreemd, want in het dagelijkse leven is Jos o.a. werkzaam als boeker van ‘bekend Nederland’.

Jan Bakker (basgitaar)

Jan is al zo’n 35 jaar actief in de muziek. Hij heeft vele podia onveilig gemaakt en menig feesttent en café bedwongen. Begonnen op toetsen, toen slaggitaar, zang en ten slotte heeft hij in de basgitaar zijn ultieme instrument gevonden. Stuwend, grommend, pompend en ‘in the groove’ duwt hij met zijn oude Fender bassen en Ampeg versterker de band aan. Samen met drummer Frank is hij de motor van de band.

Bij Tribute to the Bluesband is hij back to his roots; the Blues!

Frank Stuurman (drums)

Ook Frank heeft al aardig wat ‘dienstjaren’ achter de rug. Opgegroeid in het Noord-Hollandse Schagen, heeft deze nuchtere ‘Schagenees’ al met tal van bands optredens verzorgd. Sinds 2021 vervangt hij drummer/mede oprichter Henk-Jan van der Horst . Rok, jas of bloes.. het maakt voor Frank niets uit. Hij drumt.. als de beste!

Wouter Klaase (toetsen)

Muziek maken is hem met de paplepel ingegoten. Zowel op toetsen (stagepiano) als op de Hammond is hij goed thuis. Zelfs de ‘niet te tillen’ Lesleybox gaat overal mee naar toe. Mag het subtiel of moet het knallen? Zeg het maar.. Wouter draait zijn hand er niet voor om!

Photography by Eva Former
©2019 – 2022