Tribute to the Blues Band

De band

Photo by Eva Former

Jos Bakker (zang)

Jos is een ervaren zanger uit de kop van Noord-Holland en kwam in 2020 bij de band. Hij voelt zich ‘als een vis in het water’ bij de TTTBB. Zijn stem leent zich ook uitstekend voor de bluesnummers in het veelzijdige repertoire van de band.

Jos Baltus (gitaar & zang)

Jos is sinds zijn vijftiende actief in bands. Het eerste schema dat hij van zijn toenmalige buurman leerde spelen was een bluesje. Daar werd het zaadje geplant! Na tientallen jaren in diverse pop- en rockbands te hebben gespeeld, is hij teruggekeerd waar het allemaal mee begon; de blues! Jos regelt ook de boekingen. Niet zo vreemd, want in het dagelijkse leven is Jos o.a. werkzaam als boeker van ‘bekend Nederland’.

Frank Turkstra (bas)

Frank is zijn muzikale carrière begonnen als gitarist en heeft door de jaren heen in diverse bands gespeeld. Totdat hij een keer ‘min of meer noodgedwongen’ de basgitaar ter hand nam en merkte dat hij daar toch wel erg veel lol in had! Bij de ‘Tribute to the Bluesband’ voelt Frank zich dan ook als een ‘vis in het water’. Met zijn strakke baspartijen vormt Frank samen met drummer ‘HJ’ de solide basis van de band.

Henk-Jan van der Horst (drums)

Ook Henk-Jan (ofwel ‘HJ’) heeft er al heel wat ‘muzikale dienstjaren’ op zitten. De uitnodiging van Frank en Jos om samen een bluesband op te richten werd met enthousiasme geaccepteerd. Samen werden de grote lijnen uitgezet, het repertoire gekozen en vooral.. veel gerepeteerd! Deze ervaren en ‘steady’ drummer geeft letterlijk de maat aan. Man met een oor voor details!

Wouter Klaase (toetsen)

De ‘benjamin’ van de TTTBB. Ondanks zijn jeugdige leeftijd mag Wouter zich al best ervaren noemen. Muziek maken is hem met de paplepel ingegoten. Zowel op toetsen (stagepiano) als op de Hammond is hij goed thuis. Zelfs de ‘niet te tillen’ Lesleybox gaat overal mee naar toe. Ook naar repetities! Mag het subtiel of moet het knallen? Zeg het maar.. Wouter draait zijn hand er niet voor om!

Photography by Eva Former
©2019